Poate fi esecul cuiva sau chiar al nostru un exemplu de urmat? Da, poate fi exemplu de “asa nu”, pentru ca vom sti ce sa evitam pe viitor si de “asa da”, pentru ca vom putea invata cum sa ne ridicam mai intelepti si mai puternici dupa o infrangere. Esecul vine la pachet cu dezamagire, cu frica de a o lua de la capat si de a nu gresi din nou, cu neincredere in noi insine, cu nesiguranta si cu regrete. Toate sunt normale si fac parte din noi. Nu inventeaza nimeni roata. Insa esecul poate fi privit si din alta perspectiva, aceea a unui pas normal catre evolutie, catre noi insine.
Unii oameni, celebri astazi, au cunoscut esecul sau au fost descurajati si abatuti de la drumul lor, insa toate acestea de fapt i-au antrenat pentru succes.
Daca ei au putut, noi de ce nu am putea?
Iata cateva exemple de esecuri ale unor oameni deveniti faimosi:
Winston Churchill a ramas repetent in clasa a sasea. A fost infrant de adversari pentru fiecare functie pentru care a candidat, dar la 62 de ani a devenit premierul Marii Britanii.
Profesorii i-au spus lui Thomas Edison ca este “prea prost pentru a invata ceva”. Totusi, in fiecare seara aprindem becul inventat de el. Pana sa inventeze un bec care sa functioneze, a incercat de 1000 de ori, la propriu.
Steven Spielberg a fost refuzat de University of Southern California, facultatea visurilor sale, nu o data, ci de trei ori! A cautat in alta parte educatia si a renuntat la scoala, devenind ulterior unul dintre cei mai prolifici regizori de filme din istoria contemporana a cinematografiei.
Numerele de actorie ale lui Charlie Chaplin au fost refuzate de directorii teatrelor, pentru ca erau considerate de neinteles pentru public. Cineva a mizat insa pe Chaplin, care a devenit cel mai mare comediant american.
Sichiro Honda a fost refuzat de Toyota, pentru un job de inginer si a petrecut o perioada in somaj. Apoi a inceput sa produca motociclete si a pus bazele unui business de miliarde de dolari.
Walt Disney a fost concediat de la un ziar, pe motiv ca “ii lipsea imaginatia si nu avea idei bune”. Dupa cateva esecuri financiare, Disney a reusit sa otina succesul, odata cu lansarea filmului Alba ca Zapada.
Albert Einstein nu a vorbit pana la varsta de 4 ani si nu a citit pana la varsta de 7 ani. Profesorii l-au etichetat drept “incet la minte” si “inapoiat mintal”. Doar ca Einstein gandea diferit comparativ cu ceilalti. Mai tarziu, a castigat Premiul Nobel pentru fizica.
Charles Darwin era considerat un student mediocru. A renuntat la o cariera in medicina pentru a deveni preot. Odata ce a aprofundat stiintele naturii si-a gasit vocatia, fiind fondatorul teoriei referitoare la evolutia speciilor (teoria evolutionista).
Prima auditie a lui Fred Astaire a fost un esec. Juriul scria: “Nu poate interpreta un rol. Nu poate canta. Stie sa danseze un pic”. Astaire a devenit insa cel mai cunoscut dansator din toate timpurile.
Oprah Winfrey a fost concediata din televiziune, pentru ca nu era potrivita pentru micul ecran. Winfrey a renascut insa din propria cenusa si s-a impus in televiziune prin talk-show-urile sale.
Dupa primul sau film, lui Harrison Ford i s-a spus ca probabil nu va reusi in domeniul actoriei. In prezent, Ford este unul dintre actorii cu cele mai mari incasari, la nivel mondial.
Vincent Van Gogh a vandut un singur tablou in decursul vietii sale, unui prieten. Uneori, Van Gogh a suferit de foame, pentru a picta cele 800 de tablouri ale sale. Astazi, operele sale artistice sunt inestimabile.
Prima companie auto a lui Henry Ford a intrat in faliment. Acesta a abandonat si cea de a doua companie, din cauza unei dispute, iar a treia s-a dus pe apa sambetei, din cauza vanzarilor in declin. Ford nu s-a lasat descurajat si a devenit unul dintre cei mai de succes antreprenori americani.
V-ar mai putea interesa si:
–Divort rapid – procedura
–Cum pot obtine custodia unica asupra copilului?
–Pot divorta in Bucuresti daca sunt din alta localitate?
–Divort cetateni romani cu domiciliul in strainatate
–Ce drepturi am daca traiesc in concubinaj?
Probabil ca multi vor spune ca acestea sunt exceptii si ca astazi sunt foarte rare cazurile de succese rasunatoare care au avut la baza un esec sau nici macar o sansa de reusita.
Ii voi contrazice. Acesta nu este un motiv de descurajare. Cred ca exista si astazi oameni care isi construiesc reusita in viata invatand din esecuri. Cred ca exista si astazi oameni despre care nu auzim vorbindu-se atat de des, dar care ascund in spatele anonimatului povesti de viata de succes.
Nu despre obtinerea unei victorii grandioase este vorba, ci despre faptul ca inainte de a fi celebri, cu totii au fost oameni simpli, iar unora dintre ei nici macar nu le-a fost data vreo sansa, ba din contra. Si totusi au avut succes.
Reusita vine tocmai din modul cum sunt tratate esecurile si descurajarile primite din partea altora. Daca acestea sunt privite ca niste pasi naturali de parcurs in viata, atunci mai devreme sau mai tarziu vor conduce catre atingerea obiectivelor.
Citeste mai mult: http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_34342/Exemple-de-esecuri-pe-care-s-au-construit-povesti-de-succes.html#ixzz2eBjtX1eS