Societatea moderna trece printr-o criza a casatoriilor. Unul din doua cupluri ajunge la divort. Care este totusi problema? De ce a crescut in mod alarmant numarul divorturilor? Cand un cuplu este in faza primelor intalniri, totul este numai lapte si miere. Cei doi se iubesc, isi valoreaza propriile opinii si preferinte si petrec foarte mult timp impreuna. Ei fac totul pentru ca relatia lor sa mearga si au incredere unul in celalalt. Atunci de ce ajung ei sa se distanteze unul fata de celalalt dupa casatorie?

Era o vreme cand ai fi fost gata sa-ti dai viata pentru sotul sau sotia ta iar acum ai ajuns sa citesti acest articol in speranta ca-ti vei salva casnicia de la divort. Nu te simti cumva confuz? Ce s-a intamplat cu voi doi? Cum a putut aceasta relatie frumoasa sa ajunga un fel de iad pe pamant? Fa o mica pauza, aseaza-te confortabil si gandeste-te unde si cum ati gresit. Iata o lista cu zece dintre cele mai importante greseli care pot impinge o casatorie plina de iubire spre un divort iminent:

1. Lipsa increderii

Acesta este cel mai important motiv pentru care o casatorie esueaza. Lipsa increderii in partener are insa o solutie simpla. Daca ii arati cat mai multa iubire si grija persoanei de langa tine si ii spui mereu cat de mult inseamna pentru tine, vei reusi sa-i alungi indoielile. Daca vrei sa-i faci un compliment sau sa-i spui ceva dragastos sotului sau sotiei tale, fa-o atunci cand iti vine, nu mai amana totul pana la un moment care ti se pare tie mai potrivit.

2. Valorile societatii contemporane

Adolescentii si tinerii din ziua de azi iau casatoria in deradere. Importanta si valoarea pe care casnicia o avea in trecut s-a transformat intr-o gluma in societatea actuala. Oamenii care fac casatorii din pripa ajung foarte repede la divort. Societatea accepta ingaduitoare concubinajul si copiii nascuti in afara casatoriei. Aceste optiuni ale unora ajung insa sa devalorizeze autenticitatea casatoriei.

3. Dificultatile financiare

Chiar daca nu va vine sa credeti, tocmai acele cupluri care au o situatie financiara buna au si cele mai mari sanse sa ajunga la divort. Daca asa sta treaba, ce sa mai spuna partenerii care au probleme cu banii? Desi oamenilor le vine greu sa recunoasca, dificultatile financiare pot impinge un cuplu spre divort . Acolo unde banii nu sunt sufiecienti, partenerii devin nervosi si frustrati si-si transfera nemultumirile fata de viata in propria casnicie.

V-ar mai putea interesa si:

Oficiere logodna Bucuresti

Autoritatea parinteasca asupra copilului cu parinti necasatoriti

Cat costa un divort la notar?

Cum se impart bunurile obtinute in timpul concubinajului?

Cine raspunde de copiii din relatiile de concubinaj?

4. Subestimarea partenerului

Desi la inceputul relatiei cei doi petrec mult timp incercand sa se cucereasca unul pe celalalt, ulterior intra intr-o stare de confort si delasare si nu mai fac nimic pentru a-si intari casnicia. Acest efort nu ar trebui insa sa slabeasca niciodata, doar cei care incearca sa se faca atractivi pentru partenerii lor au sanse mari sa aiba o relatie de succes pe termen lung. Altfel, persoana iubita va incerca sa gaseasca ceea ce tu nu-i mai oferi intr-o alta relatie…

5. Casatoria timpurie

Aceasta este una dintre cele mai comune cauze de divort. Oamenilor le este frica sa nu sfarseasca batrani si singuri si se grabesc sa-si puna pirostriile fara sa-si cunoasca prea bine partenerul. Chair daca exista iubire la inceput, aceasta este superficiala si se evapora imediat ce apar primele probleme.

6. Dependentele de tot felul

Dependentele care distrug o casnicie nu trebuie sa fie neaparat legate de droguri si alcool. Orice, de la comportamentul abuziv, jocurile de noroc, nimfomania sau dependenta de mancare, pot determina o relatie sa esueze. Daca tu consideri ca esti dependent/ dependenta de ceva anume iar asta iti distruge casnicia, trebuie sa incerci sa remediezi situatia cat mai repede cu putinta. O data ce ai recunoscut ca ai o problema si i-ai povestit partenerului despre ea, iti va fi si mult mai usor sa o rezolvi.

7. Sexul si infidelitatea

Lipsa pasiunii sexuale intr-o casatorie duce cu siguranta la divort. La baza oricarei casatorii solide sta o viata sexuala sanatoasa iar daca asta nu exista in relatia voastra, este vremea sa apelati la terapia de cuplu. Toate problemele sexuale au solutii, doar ca este nevoie de timp si rabdare pentru a le pune in practica.

Infidelitatea reprezinta o alta lovitura dura pentru o casnicie. Si in acest caz poate functiona terapia cu ajutorul unui specialist, doar ca lipsa increderii este cel mai greu de construit o data ce un partener l-a inselat pe celalalt.

8. Factorul parinti

Amestecul parintilor in casnicia copiilor lor poate duce la divort. Parintii pur si simplu nu pot fi exclusi si vietile copiilor lor, indiferent cat de maturi sau cati ani de relatie ar avea acestia. Sfaturile si ajutorul primit de la parinti in perioade de criza pentru un cuplu ar trebui sa-l intareasca, nu sa duca la instrainarea partenerilor. Parintii si socrii nu trebuie lasati sa prea controlul asupra casatoriei copiilor lor.

9. Temerile din relatiile anterioare

Foarte multi oameni aduna un bagaj excesiv de resentimente din relatiile anterioare pe care nu se pot abtine sa nu-l aduca in casnicie. Temerile nu-i lasa sa se deschida din punct de vedere emotional in fata sotului sau a sotiei iar asta poate duce la divort. Cel mai bun mod prin care puteti evita aceste temeri este sa discutati despre ele si sa le rezolvati inainte de a va jura credinta si fidelitate vesnica unul altuia.

10. Lipseste iubirea

O casatorie fara iubire este lipsita de orice substanta. Multi oameni ajung sa se casatoreasca impinsi de familie, constransi de o situatie anume (cum ar fi aparitia unui copil) sau din impuls, pentru ca toti prietenii lor sunt deja casatoriti. Aceste cupluri sunt imature, nu sunt sufiecient de bine sudate pentru a rezista in timp si esueaza.

Oricare ar fi motivele pentru care casnicia ta are probleme, sa stii ca divortul nu este o solutie. Casatoria nu este ca si o sala de asteptare unde poti intra sau iesi dupa pofta inimii. Pentru a rezista in timp, o relatie are nevoie de rabdare, intelegere, incredere, comunicare, de o viata sexuala sanatoasa, de o legatura emotionala puternica dar si de dragoste, de foarte multa dragoste.

Sursa:http://www.roportal.ro/articole/de-ce-esueaza-casatoriile-6230-4.htm

Daca doriti sa solicitati un mediator din echipa noastra o puteti face apeland  unul din numerele de telefon afisate la datele de contact !

V-ar mai putea interesa si:

Oficiere logodna Bucuresti

Autoritatea parinteasca asupra copilului cu parinti necasatoriti

Cat costa un divort la notar?

Cum se impart bunurile obtinute in timpul concubinajului?

Cine raspunde de copiii din relatiile de concubinaj?