Ca si mediator pot spune ca am o experienta in desfacerea casatorilorsuficent de incarcata incat sa militez pentru pastrarea familiilor fie si cu riscul de a avea mai putini clienti in biroul meu de mediere.

Familia nu este numai nucleul de baza al societatii si nici o chestie traditionala pe care o putem demonta in numele modernismului, a progresului sau a altor chestiuni de importFamilia inseamna dragoste, inseamna echilibru, inseamna unul sau poate mai multi copii sensibili, cu sentimente si dorinte si necesitatea de a trai alaturi de ambii parinti.

Asadar, inainte de a ajunge la avocat sau la mediator pentru divort asigura-te ca ai facut tot ce iti este posibil pentru evitarea destramarii familiei tale.

Iar cand vorbesc de a face eforturi pentru pastrarea familiei nu ma refer la suferinta ci lamecanismele moderne si eficiente pe care le ai la indemana dar la care nu te-ai gandit, sau pe care le-ai evitat din cauza unui tabu social pe care astazi trebuie sa il depasesti. O casnicie nu se destrama intr-o zi, de cele mai multe ori semne de raceala, de evitare conjugala sau de lipsa de armonie apar cu mult timp inainte dar, de cele mai multe ori, refuzam sa le luam in seama si speram ca … totul va fi bine. Eronat.  Fiecare din semnele enumerate mai devreme au la baza o cauza care prin dialog poate fi inlaturata iar casnicia sa continue fara niciun impediment. Comunicarea in societatea moderna si plina de stresul cotidian de cele mai multe ori se termina cu o cearta care mareste si mai mult prapastia dintre soti. Un dialog asitat de un mediator ca profesionist in gestionarea eficienta a conflictelor sub angajamentul contractual al confidentialitatii poate constitui un dialog constructiv care sa duca la indentificarea impedimentului, inlaturarea acestuia si contiunarea unei casnicii in fericire si armonie.

Sigur ca puteti invoca sute de motive pentru care acest efort nu poate fi eficient . De la faptul ca “ celalat nu vrea sa comunice” , trecand prin “ am incercat eu dar nu merge” si pana la “ Cum sa imi spal eu rufele de fata cu un strain ? “ toate acestea pot fi scuze care expun familia la riscul de a aluneca pe panta lipsei de comunicare spre ineviatabiluldivort. Dar, oricat de frecvente ar fi divorturile si oricat de moderni ne consideram, un divort presupune suferinta, lacrimi, viitor distrus pentru anumite persoane si , cel mai grav, copii in familii destramate cu sechele enorme din punct de vedere psihic, cu repercusiuni de durata si cu efect in constuirea caracterului copilului ce creste fara ambii parinti.

Cauzele ce duc la destramarea casniciei sunt intotdeaune cele la care nu va ganditi pentru ca daca le-ati puteti fi putut anticipa poate ca le-ati fi si corectat. De la respectul necesar fiecarei identitati, dorintele de modernism in intimidate , sau insatisfactia in aromonia conjugala, si pana la vise neimplinite sau simpla lipsa de dialog, desfacerea casatoriei are intotdeauna cauze ascunse care in familie nu se aduc in discutie din varii motive.

Secretul pastrarii casniciei este pe de o parte interventia din timp, atunci cand prapastia dialogului nu este atat de mare incat sa nu mai poate fi umpluta de mediere, si pe de alta parte curajul de a apela la profesionistul care poate gestiona dialogul dumneavostra eficient si constructiv.

Trebuie sa fim constienti ca odata cu trecerea anilor evoluam diferit si de multe ori ne trezim brusc ca suntem doi straini cu aminitiri frumoase dar cu foarte putine lucuri in comun pentru ca am limitat comunicarea la strictul necesar supravietuirii de zi cu zi. Iar asta se repara prin mediere.

Spun ca mediatorul va poate salva casnicia dar spun si ca asta se poate intampla atuncicand nu este prea tarziu. Oricat de bun ar fi un mediator acesta nu poate face minuni si nu poate repara greselile pe care dumneavostra, din neglijenta, le-ati comis de-a lungul timpului .

Daca ati apelat la mediator in ultimul ceas poate ca nu va salvati casnicia dar va puteti bucura de alte avantaje pe care medierea le ofera :

Vorbim aici despre faptul ca prin  mediere, fata de instanta, se poate obtine un divort discret, civilizat, rapid, cu costuri reduse, vorbim deasemenea despre doi oameni ce pot renunta la a mai fi soti dar nu trebuie sa renunte niciodata la a mai fi parinti, despre stabilirea unui dialog pentru perioada de dupa casatorie, a unui plan parental, a uneistrategii gandite in mediere prin care copiii sa simta cat mai putin posibil trauma divortului, si despre evitarea cu ajutorul medierii a umilintei data de procesul public pe care il ofera divortul clasic cu avocat, judecator, aporod, jandarm, termene de judecata, toata viata expusa si publicata pe site-ul instantei in hotararea de divort, s.a.m.d.

Daca vrei sa afli mai multe despre felul in care medierea poate sa fie solutia problemelor tale nu ezita sa suni la unul din numerele de telefon afisate la datele de contact.Informarea despre mediere este gratuita.

 Daca cititi acest text s-ar putea sa va mai intereseze si :

Cum pot divorta la mediator ?

Divortul prin mediere si interesul superior al copilului

NU vreau sa divortez !

Cum sa reduc termenul de judecata la divort ?

Avocat divort sau mediator divort ?

Onorariu Mediator Tarife mediere

Tarife divort prin acordul partilor prin mediere

Scapi de un proces in in instanta cu ajutorul medierii ?

Partajul in urma divortului

Divortul la mediator in Bucuresti

Daca doriti sa solicitati un mediator din echipa noastra o puteti face apeland  unul din numerele de telefon afisate la datele de contact !