– Divortul la mediator in Bucuresti.
Astazi voi incerca sa explic pas cu pas cum putem divorta la mediator, care sunt avantajele, care sunt costurile si timpul pentru aceasta procedura.
Trebuie stiut ca in mai putin de 30 de zile nu se poate desface casatoria indiferent daca va adresati unui notar, mediator sau avocat.
De asemenea trebuie stiut ca divortul si partajul in urma desfacerii casatoriei sunt doua discutii separate si trebuie tratate individual chiar daca aparent se afla in aceeasi poveste.
Prin urmare, odata ce v-ati hotarat ca aveti motive temeinice pentru a renunta la casatorie si doriti desfacerea acesteia puteti contacta un mediator autorizat pe care il puteti gasi pe tabloul mediatorilor prezent in judecatoria pe raza careia ati avut ultimul domiciliu comun. Daca locuiti in Bucuresti este suficient sa sunati la unul din numerele de telefon afisate pe acest site, pentru a gasi un mediator indiferent de sectorul in care locuiti.
Este recomandat ca sotii sa se prezinte impreuna la mediator, dar daca dialogul intre dumnealor a fost intrerupt, se poate prezenta si numai unul dintre soti, urmand ca mediatorul sa ia legatura cu celalalt sot pe baza datelor de contact oferite de catre partea care a solicitat medierea.
Odata stabilita data la care partile se pot prezenta la sedinta de mediere, primul pas a fost facut.
Medierea este o negociere asistata de un profesionist in gestionarea eficienta a conflictelor.
Sigur ca mediatorul poate fi si persoana autorizata sa intocmeasca o suma de documente in cazul in care partile sunt de acord cu toate capitolele ce trebuie discutate in mediere pentru ca acestea sa beneficieze de avantajele legale ale medierii. Dar mediatorul poate fi mai mult decat atat. Trebuie retinut ca PROCEDURA MEDIERII ESTE CEA CARE DUCE PARTILE LA UN ACORD ! Prin urmare partile nu trebuie sa vina cu temele facute la mediator pentru a intocmi niste documente. MEDIATORUL ESTE ACELA CARE POATE CONDUCE CONSTRUCTIV DISCUTIA INTRE PARTI CATRE O SOLUTIE CU CARE TOATE PARTILE SA FIE DE ACORD !
Pentru ca divortul prin mediere sa aiba o finalitate, in cadrul sedintei de mediere in care se discuta desfacerea casatoriei se vor trata urmatoarele puncte:
– Numele de familie pe care sa-l poarte dupa divort;
– Custodia comuna si exercitarea autoritatii parintesti ;
– Stabilirea locuintei copiilor dupa divort;
– Modalitatea de pastrare a legaturilor personale dintre parintele separat si fiecare dintre copii;
– Stabilirea contributiei parintilor la cheltuielile de crestere, educare, învatatura si pregatire profesionala a copiilor.
Felul in care se desfasoara sedinta de mediere precum si toate datele generale despre procedura medierii au fost tratate si le puteti gasi in alta postare pe acest site.
As vrea sa retinem ca, dupa caz, in aceeasi sedinta de mediere se mai poate discuta si modalitatea de partajare a bunurilor comune, dar acest aspect in vom trata separat intr-o alta postare pe acest site.
Dupa ce sedinta de mediere se incheie mediatorul va intocmi un document care se numeste ACORD DE MEDIERE si care, supus unei proceduri juridice, va deveni rapid o hotarare judecatoreasca ce poate fi pusa in executare oricand, in cazul in care de-a lungul timpului unul dintre participantii la mediere renunta la a respecta angajamentele stabilite la mediere.
Cat costa medierea ? Si acest capitol a fost tratat separat pe acest site :https://academiademediere.ro/cat-costa-partajul-dupa-divort/
Sigur va mai intereseaza si articolul:
Divort de comun acord
Daca vreti sa aflati mai multe despre mediere, va recomandam sa rasfoiti acest site sau sa sunati cu incredere la unul din numerele de telefon afisate la datele de contact .