Despărţirile au adesea capacitatea de a scoate ce este mai rău din oameni. Cel puţin asta reiese din răspunsurile pe care le-au dat avocaţii de divorţuri pe portalul Reddit, provocaţi de Huffington Post.

Mai mulţi avocaţi specializaţi în divorţuri au relatat cele mai nebuneşti şi caraghioase pretenţii ale clienţilor cu care au avut de-a face.

1. „Odată, un cuplu separat s-a certat timp de trei ore pentru că nu se puteau hotărî care din ei să stea cu copiii de Crăciun, doar ca la sfârşitul discuţiei să aflu că sunt evrei”, povesteşte utilizatorul „msc2436”.

2. „Un caz cu care m-am confruntat a ajuns în impas din cauza unui scaun de masaj. Oamenii aveau 2 copii, însă nu le păsa decât de afurisitul ala de scaun”, spune „lawschoollorax”.
3. „Unui cuplu i-a luat două ore să se decidă cine ia cumpărăturile rămase în frigider. Valoarea estimativă a cumpărăturilor se învârtea în jurul sumei de 40 de dolari, iar cele două ore pierdute din timpul meu, din timpul avocatului opus şi din timpul mediatorului au costat 1.000 de dolari. Totul s-a rezumat, într-un final, la un borcan cu unt de arahide”, declară utilizaorul „ammjh”.

4. „La un moment dat, am fost mediator într-un caz în care unui cuplu i-a luat o oră şi jumătate să-şi împartă proprietăţile personale, banii, proprietatea şi custodia fiului lor în vârstă de şase luni. Tot restul zilei, timp de încă vreo 4 ore, s-au certat asupra modului în care vor petrece timpul cu animalul familiei, un afurisit de câine. În dreptul copilului, au notat  «după cum se pun de acord», însă în dreptul câinelui era un tabel uriaş, cu cine-l ia în vacanţe şi ore stricte de luare în custodie şi returnare. Mi-e ruşine că am luat parte la aşa ceva”, declară utilizatorul „FattyBinz”.

5. „Tatăl meu a fost avocat de divorţuri pentru ceva timp. Mi-a povestit cum unii s-au certat pentru mobila de pe o terasă, care valora 150$, pentru mai multe ore. Plata avocaţilor era de 300 de dolari pe oră, pentru fiecare parte. Cearta nu era despre mobila de pe terasă, ci despre a-i trimite un mesaj subliminal nevestei sau soţului tău de c***t”, spune „spaceflunky”.

6. „ Am avut un caz în care soţia înstrăinată îl suna întruna pe angajatorul clientului meu, acuzându-l de furt şi alte nelegiuiri pe soţul său, într-o încercare de a-l face pe şef să-l concedieze. Chestia e că la ea se aflau copiii şi cerea de pensie alimentară, care este bazată pe veniturile soţului. Omul avea nevoie de slujbă pentru a-i plăti dementei pensia alimentară”, povesteşte „JournalofFailure”.

7. „În timp ce era interogat în cazul unui divorţ, iubitul viitoarei divorţate a cerut-o de soţie”, rezumă utilizatorul „KnowsTheLaw”.

8. „Am avut o relaţie cu un avocat de divorţuri, iar povestea mea preferată din cele pe care mi le-a spus era despre un bărbat care era foarte supărat pe faptul că bunurile s-au împărţit jumate-jumate şi că specialistul angajat de avocatul soţiei sale a descoperit că omul avea o grămadă de rezerve de bani ascunşi. Ca răzbunare, omul a cerut jumătate de câine, animal pe care soţia sa îl iubea la nebunie. Nu a dorit să împartă custodia, ci jumătate de câine. Bărbatul a ars mii de dolari, bani de taxe, şi a cerut să fie omorât câinele, iar cenuşa acestuia să fie împărţită în mod egal. Oamenii sunt pur şi simplu minunaţi”, relatează „TheNightWitch”.

9. „Un client a zgâriat cu şmirghel şi cu cheia un Maserati care îi fusese oferit fostei partenere în urma hotărârii judecătoreşti, doar din ură pentru femeie, dar nu înainte de a-i fura cauciucurile. De asemenea, bărbatul l-a pus pe cel care se ocupa de finanţele sale să trimită toţi banii în contul iubitei sale, din dorinţa de a-i ascunde de soţie. Iubita sa s-a despărţit de el şi a rămas cu banii”, spune „RuskayaPrincesa”.

Sursa:http://adevarul.ro/life-style/dragoste-si-sex/a-cerut-omorat-cainele-cenusa-acestuia-impartita-mod-egal–9-cele-mai-ridicole-marturii-avocatilor-divorturi-1_5331597f0d133766a8359ce3/index.html

Daca vreti sa aflati mai multe despre mediere, va recomandam sa rasfoiti acest site sau sa sunati cu incredere la unul din numerele de telefon afisate la datele de contact .

Mediator Petru Mustateanu – Bucuresti 2014