CONSULTANȚĂ PSIHO-JURIDICĂ DIVORȚ – Legile unui nou început.

Contact: +40768511900 ; E-mail: [email protected]; RO-U.E. Dreptul Familiei București-Petru Mustățeanu 
Acasa 9 2016 9 October

Lună: octombrie 2016

Divort la notar fara sa avem un acord

Divort la notar fara sa fim de acord
Motto: Oamenii nu sunt prizonierii sorții ci doar ai propriei minți. (Franklin D. Roosevelt)
Avantajele incontestabile ale divortului prin notariat  prin comparatie cu divortul pe cale judecatoreasca face ca procedura simplificata de divort pe cale amiabila sa fie preferata in foarte multe situatii de familiile care au decis sa renunte la viata in cuplu, in conditiile in care acestea au ajuns la un acord cu privire la conditiile desfacerii casatoriei. Cu toate acestea, situatiile de viata sunt complexe, incarcatura emotionala puternica, iar simpla decizie de a divorta nu este suficienta, in special in varianta in care sunt necesare decizii cu privire la viata copiilor dupa divort.

Citeste mai mult

Cum se impart bunurile obtinute in timpul concubinajului?

Partaj in urma unei relatii de concubinaj
Cum se împart bunurile între concubini?
Sfârșitul unei relații mai lungi de concubinaj aduce de mai multe ori aceleași întrebări ca în cazul unui divorț: cum împărțim bunurile, cum ne recuperăm cheltuielile, ce putem moșteni etc.? Concubinii sunt de cele mai multe ori induși în eroare de însăși buna lor credință, pentru că legea nu îi protejează nici de această dată. O relație de concubinaj se termină ca orice simplu parteneriat între doi oameni: fiecare pleacă mai departe cu ce are la momentul respectiv și aproape nimic nu se mai dă înapoi.

Citeste mai mult

Copiii români care locuiesc în străinătate nu trebuie să mai aibă la vamă declaraţii de la părinţi

Copiii românilor care locuiesc în străinătate şi călătoresc însoţiţi către ţara în care au domiciliul nu mai trebuie să prezinte, începând de joi, la frontieră, acordul legat de călătorie din partea părinţilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit unui comunicat transmis de Poliţie de Frontieră, pentru copiii cetăţeni români cu domiciliul în străinătate, care se deplasează însoţiţi în ţara în care locuiesc nu mai este necesară, începând de joi, prezentarea acordului părintelui sau al părinţilor privind călătoria, la ieşirea din România.

Începând de joi, dovada domiciliului sau a reşedinţei în străinătate se face cu documente oficiale care atestă acest fapt.

Până acum, copiii cetăţeni români cu domiciliul în străinătate nu putea părăsi România în lipsa acordului părintelui (în cazul în care călătorea

Citeste mai mult

Cine raspunde de copiii din relatiile de concubinaj?

Într-o relație de concubinaj, se întâmplă adesea ca unu plus unu să facă mai mult de doi, iar problemele încep imediat să apară: disputele privind cine și cum are grijă de copil, recunoașterea copilului de către tată, drepturile la moștenire ale copilului născut din afara căsătoriei ș.a.m.d. Cu toate acestea, legea ne spune cât se poate de limpede că toți copiii aceluiași părinte sunt egali în fața legii și faptul că unul dintre ei este născut în afara unei căsnicii nu-l face nici mai sărac în drepturi, nici mai special. Tot ceea ce legea reglementează în această privință are în frunte un principiu cu lungă tradiție în dreptul civil: interesul superior al copilului.

Citeste mai mult

Când oamenii divorțează este o mare tragedie. În același timp, dacă rămân împreună, poate fi mai rău!-Monica Bellucci

„Nu în puţine cazuri, femeia şi bărbatul nu ştiu să se despartă la vreme. Aşteaptă să dispară tot ce i-a apropiat şi legat, până ajung să le fie silă de ei. În loc să transforme despărţirea însăşi în ceva deosebit, de care să-şi aducă aminte cu duioşie mai târziu, târăsc un rest de dragoste ca un hoit care miroase urât.” 

Octavian Paler

Articole recente