U.E. doreste ca divortul sa se poata realiza numai prin mediere. Primul pas este crearea unor ateliere pilot la nivelul tuturor tarilor U.E. in care sa se stabileasca principiile pe care medierea familiala sa se desfasoare, pentru ca apoi pasul doi sa fie schimbarea legislatiei pentru ca divortul sa poata fi realizat numai la mediator. Avantajele medierii privind interesul superior al minorului si stabilirea unui dialog post divort intre sotii care trebuie sa isi continue misiunea de parinti chiar si dupa ce inceteaza sa mai fie soti , sunt avantajele de necontestat ale medierii, avantaje pe care care in nicio alta forma de divort nu le intalnim . In acest sens, Curtea de Apel Craiova este în cautare de experti pe termen scurt / vorbitori de limba engeleza pentru punerea în aplicare a actiunii “Organizarea a 4 ateliere de lucru în ceea ce priveste Directiva 2008/52/CE si mediere familiala prevazute în Regulamentul (CE) 2201/2003, privind divortul si problemele legate de încredintarea copilului, organizate în cadrul proiectului “Comunicare interculturala judiciara în mediere familiala”, finantat de Comisia Europeana.

Proiectul este implementat de catre Curtea de Apel Craiova, România în calitate de coordonator, în parteneriat cu Curtea de Apel Cluj (România), Timisoara Curtea de Apel (România), Tribunalul de Rijeka (Croatia), Differenza Donna (Italia) si Tribunalul din Sofia (Bulgaria).

Expertii / vorbitorii vor fi selectati astfel încât sa corespunda cerintelor specifice ale proiectului, si termenilor de referinta (vezi aici detaliile proiectului).

Un obiectiv major al proiectului este de a identifica problemele specifice care rezulta în practica de la diferentele culturale si psihologice, diversitatea traditiilor si mentalitatea în rândul cetatenilor europeni.  Prin urmare, se va acorda prioritate sociologilor si mediatorilor.

CV-urile vor fi trimise în româna sau engleza.

V-ar mai putea interesa si:

Divort cetateni romani cu domiciliul in strainatate

Divort on-line pt romanii din diaspora

Daca vreti sa aflati mai multe despre divortul prin mediere, va recomandam sa rasfoiti acest site sau sa sunati cu incredere la unul din numerele de telefon afisate la datele de contact .

Mediator Petru Mustateanu – Bucuresti