Se mareste taxa de timbru pentru divort la judecatorie

Creste taxa de timbru divort  judecatorie ? Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a avizat favorabil proiectul ordonantei de urgenta privind taxele judiciare de timbru, prilej cu care a reiteratnecesitatea majorarii procentului actual de 30% acordat justitiei in urma colectarii acestora, in vederea asigurarii functionarii in bune conditii a instantelor judecatoresti.

O alta observatie se refera laactiunea de divort, CSM apreciind ca ar trebui sa se prevada stabilirea unei taxe de timbru pentru divort superioare onorariului notarial perceput in acest caz care este in prezent in cuantum minim de 826 lei, conform Ordinului ministrului justitiei nr. 46/C/2011), urmand ca partile ce se afla in situatii speciale sa beneficieze in continuare de dispozitiile referitoare la ajutorul public judiciar.

Este important de reamintit faptul ca actiunea de divort depusa in urma intocmirii unuiacord de mediere beneficiaza de scutirea taxei de timbru rezultand, in urma amintitei ordonante de urgenta, ca cel mai ieftin divort devine divortul la mediator (vezi aicidivortul la mediator ). In plus, cu ajutorul unui mediator evitati si ancheta psihosocialain vederea stabilirii domiciului minorilor.

Prin urmare persoanele care doresc scutire de taxa de timbru pentru divort pot apela cu incredere la serviciile unui mediator.

V-ar mai putea interesa si:

Autoritatea parinteasca asupra copilului cu parinti necasatoriti

Divort cetateni romani cu domiciliul in strainatate

Divort on-line pt romanii din diaspora

DIVORT LA NOTAR SAU DIVORT LA MEDIATOR ?

Mediere divort cu copil minor

Daca vreti sa aflati mai multe despre mediere, va recomandam sa rasfoiti acest site sau sa sunati cu incredere la unul din numerele de telefon afisate la datele de contact .

Mediator Petru Mustateanu – Bucuresti 2013

(Acest articol a fost apreciat de 1.348 persoane. 1 cititori astăzi)