PARINTI PENTRU COPII si Alianta T.A.T.A. ii solicita doamnei Laura Georgescu sa demisioneze

Fundatia “PARINTI PENTRU COPII” si Alianta T.A.T.A. ii solicita doamnei Laura Georgescu, presedinta Consiliului National al Audiovizualului (CNA) sa demisioneze din functia pe care a dezonorat-o prin conduita sa publica in fata unor elevi din clasele primare.

Abuzul psiho-emotional comis de demnitarul CNA asupra elevilor care i-au suportat cu stoicism discursul halucinant in cadrul Programului “SCOALA ALTFEL” nu trebuie sa ramana nepedepsit, iar demisia ori demiterea din functia de demnitate publica este cea mai blanda sanctiune pe care o poate suporta doamna Laura Georgescu, care s-a compromis si in calitate de cadru didactic.

In conditiile in care presedinta CNA nu va demisiona din functie, cele doua organizatii parentale vor sesiza atat toate comisiile parlamentare din Camera Deputatilor si din Senatul Romaniei, care au competenta sa analizeze gravele derapaje ale demnitarului Georgescu (Invatamant, Egalitatea de sanse, Abuzuri, Drepturile omului s.a.) cat si Ministerul Educatiei Nationale, in conditiile in care faptele oribile ale acesteia s-au petrecut in mediul scolar.

Abuzul grav al doamnei Laura Georgescu intra atat sub incidenta legii penale (INFRACTIUNEA DE RELE TRATAMENTE APLICATE MINORILOR) cat si sub incidenta Legii nr. 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului, fiind asadar pasibila atat de tragerea la raspundere penala cat si la sanctionarea sa pe cale administrativa (AMENDA). Organizatiile parentale vor formula plangere penala impotriva doamnei Georgescu si vor solicita Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie sa o sanctioneze pe presedinta CNA.

Este evident ca un demnitar al statului roman, care ar trebui sa fie garantul respectarii drepturilor copilului in mediul audio-vizual, nu mai poate ramane in functia de PRESEDINTE al CNA, in conditiile in care este un abuzator al copiilor, ii jigneste grav pe elevi, ii discrimineaza pe criterii de gen, de trasaturi fizice, de nivel intelectual.

De altfel, organizatiile parentale vor adresa o petitie si Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), solicitand cercetarea gravelor abuzuri ale demnitarului CNA, care intra in aria de competenta a CNCD.

V-ar mai putea interesa si:

Mediere divort cu copil minor

Autoritatea parinteasca asupra copilului cu parinti necasatoriti

Cat costa un divort la notar?

Divort cetateni romani cu domiciliul in strainatate

Oficiere logodna Bucuresti

Fundatia “PARINTI PENTRU COPII” si T.A.T.A. vor face demersurile necesare in vederea obtinerii autorizatiei de la Primaria Mun. Bucuresti, pentru a organiza la sediul CNA un protest al parintilor oripilati de conduita condamnabila a doamnei Laura Georgescu, pana la momentul in care aceasta va demisiona din functie sau va fi indepartata din demnitatea publica de cei in drept sa ia aceasta masura imperios necesara pentru recredibilizarea CNA.

Nu in ultimul rand este regretabil ca probele care o incrimineaza pe presedinta CNA au fost facute publice cu o mare intarziere, in conditiile in care atat parintii copiilor traumatizati de demnitarul Georgescu cat si celelalte persoane care au intrat in posesia inregistrarilor audio incriminatoare aveau obligatia sa reactioneze imediat si sa solicite tragerea la raspundere a doamnei Laura Georgescu.

Informatii suplimentare se pot obtine la tel. 0723.568.280, 0744.148.965, tel./fax 021.345.0123, asociatiatata@gmail.com, pe pagina web http://www.t-a-t-a.ro/ .

PRESEDINTE,                                                                         Bogdan Draghici

Sursa:http://www.t-a-t-a.ro/2014/07/02/comunicat-de-presa-%E2%80%9Cparinti-pentru-copii%E2%80%9D-si-tata-ii-solicita-presedintei-cna-sa-demisioneze-vor-sesiza-toate-comisiile-parlamentare-competente-cncd-ministerul-educatiei-natio/

(Acest articol a fost apreciat de 61 persoane. 1 cititori astăzi)