Intrare in vigoarea a Noului Cod Civil precum si a Noului Cod de Procedura Civila (in februarie 2013 ) a facut ca legislatia din Romania sa devina una conforma cu legislatia europeana. Tocmai de aceea medierea ce functioneaza la nivel european in baza directivei  2008/52/CE , chiar daca a fost infiintata in Romania inca din anul 2006, functionarea ei a putut fi posibila abia odata cu intrarea in vigoare a noilor coduri aliniate la normele europene in vigoare.

Odata cu armonizarea legislatiei, cetatenii straini se pot bucura de legi europene si in Romania si beneficia de prezenta acestora. Prin urmare, in Romania se poate efectua cu ajutorul medierii desfacerea casatoriei si in cazul in care cetatenii nu sunt de nationalitate romana sau casatoria a fost incheiata in alta tara decat in Romania .

Fie ca vorbim de divortul unui cetean roman de un cetean strain sau de divortul a doi ceteni straini cu domiciliul in Romania medierea ofera variante legale, rapide, confidentiale si moderne pentru rezolvarea problemei divortului .

V-ar mai putea interesa si:

Divort cetateni romani cu domiciliul in strainatate

Divort on-line pt romanii din diaspora

Divorț în cazul în care părțile nu mai au locuința în țară

 –Divort cetatean strain

Daca vreti sa aflati mai multe despre mediere, va recomandam sa rasfoiti acest site sau sa sunati cu incredere la unul din numerele de telefon afisate la datele de contact .

Mediator Petru Mustateanu – Bucuresti –0768.511.900.

(Acest articol a fost citit de 175 persoane, 1 vizite astăzi)