Divortul este despre tine si fostul partener de viata, singurii care stiti ce e cel mai bine pentru viitorul vostru si cel mai important, pentru copii. In mediere, tu si partenerul tau va intalniti cu un tert neutru, mediatorul, si cu ajutorul lui, lucrati la problemele pe care aveti nevoie sa le rezolvati pentru a putea incheia casatoria ca pe cale amiabila si cu costuri cat mai scazute. Principalele aspecte care sunt in general discutate in sesiunile de mediere sunt:

Impartirea bunurilor comune (atat active cat si pasive),
Numele de familie pe care il va purta fiecare dupa divort,
Exercitarea autoritatii parintesti,
Stabilirea locuintei copiiilor dupa divort,
Modalitatea de pastrare a legaturilor personale dintre parintele separat si copii minori,
Stabilirea contributiei la cheltuielile de crestere, educare, invatatura si pregatire profesionala.

In mediere, cuplu, cu ajutorul mediatorului, genereaza acorduri cu privire la aspectele mentionate mai sus. Uneori, acordurile de vin usor, alteori ajungerea la o intelegere ia timp si multa munca. Atunci cand acordurile sunt greu de realizat, intervine mediatorul. Este treaba mediatorului sa mentina liniile de comunicare deschise, sa faciliteze generarea de solutii si idei.

Medierea este flexibila si confidentiala. Acesta va ofera, tie si fostului partener de viata, o modalitate de a solutiona conflictul intr-un mod care sa va ajute sa lucrati impreuna ca parinti. Acest lucru este extrem de important dacă aveți copii, care trebuie sa interactioneze cu dvs. si fostul sot, după ce ati divortat.  Medierea aduce comunicarea inainte de toate, care poate fi apoi utilizata atunci cand trebuie discutate chestiuni referitoare la viitorul copiilor. Lipsa de comunicare poate sa fi fost unul din principalele motive pentru divort. Medierea are capacitatea de a ajuta cuplul sa invete să comunice din nou, pentru a facilita relatia de dupa divort.

Un mediator de divort este neutru și nu “lucreaza” pentru nicio parte. Asta înseamnă că mediatorul nu poate da sfaturi pentru niciuna dintre părți. El trebuie sa ramana neutru si impartial, indiferent de situatie.

Ce poate totusi mediatorul sa faca este sa asiste cuplul care divortează in formularea ideilor care pot duce in cele din urma la acordurile care vor rezista testului timpului. Acest schimb deschis si liber de informatii permit ambilor soti sa negocieze.

Medierea este voluntara. Ea continua numai atata timp cat toate cele trei parti implicate – tu, sotul tau, și mediatorul – vor asta. Sedintele de mediere pot fi efectuate saptamanal, la fiecare doua saptamani, lunar sau cum sunteti toti de acord ca acestea sa fie organizate.

Durata de mediere depinde problemele care sunt supuse medierii si aspectele care trebuie abordate. De asemenea, cantitatea de timp petrecuta in mediere este conditionata de dorinta ta si a partenerul tau de a realiza acorduri care sunt echitabile pentru ambele parti si dorinta voastra de a face ceea ce este in interesul copiiilor. Timpul petrecut in mediere poate fi reduse in cazul in care tu si partenerul tau sunteti capabili sa veniti cu acorduri dinainte pregatite, sau, cel putin, sa restrangeti optiunile voastre la cateva care sunt functionale.

V-ar mai putea interesa si:

Autoritatea parinteasca asupra copilului cu parinti necasatoriti

Divort cetateni romani cu domiciliul in strainatate

Divort on-line pt romanii din diaspora

Divort amiabil Bucuresti

Mediere divort cu copil minor

De asemenea, divortul in sistemul judiciar este domeniu public. Oricine poate sta în instanță si auzi specificul divortului. Pe de altă parte, medierea este confidentiala, privata si are loc in spatele usilor inchise.

In mare parte, cuplurile care au trecut prin mediere s-au simtit multumiti cu acordurile incheiate, simtind ca au ajuns acolo unde au dorit. Cine ar fi cei mai in masura sa decida ce se intampla cu copiii vostri si bunurile pe care le-ati realizat – fiecare dintre voi in timpul medierii, avocați sau judecatorii in timpul unui divort în instantele de judecata?Cine stie mai multe despre tine, avocatii, judecatorii sau tu?

un text de http://mediere-info.weebly.com/

Daca doriti sa solicitati un mediator din echipa noastra o puteti face apeland  unul din numerele de telefon afisate la datele de contact !