Conform articolului scris de Robert Whiston, preşedinte al FKCE (Father Knowledge Center Europe) sistemul protecţiei copilului aflat în divorţ este în prezent superior în România faţă de cel din Anglia prin faptul că în cazul în care părinţii se înţeleg cu privire la un aranjament de tip locuinţă alternantă (custodie fizică legală) judecătorii acceptă în general astfel de cazuri iar legea le permite.

„Romanians new civil code allowed for ‘a presumption’ that joint legal custody is in the best interest of the child (which is where Britain is at present), but later allowed joint physical custody (i.e. shared custody) if both parents agree to such deal. In which case, Britain has now been overtaken by Romania, according to this report from Codin Baltagan, in Bucharest.”

De remarcat că Anglia este departe de a fi însă un standard de bune practici în Europa. Ţările nordice, Franţa, Olanda şi Belgia ar putea fi mai degrabă catalogate ca fiind ţările cu un sistem de protecţie a copilului aflat în divorţ mai apropiat de ideal. În aceste ţări custodia comună fizică poate fi impusă de către judecător împotriva obiecţiilor unuia dintre cei doi părinţi, dacă judecătorul constată că părinţii locuiesc relativ aproape unul de altul şi de unitatea de învăţământ, că părinţii sunt ambii interesaţi de bunăstarea copilului şi ambii s-au implicat în trecut în mod serios în creşterea şi educarea copiilor.

V-ar mai putea interesa si:

Divort rapid cu copil minor

Autoritatea parinteasca asupra copilului cu parinti necasatoriti

Divort la notar fara sa avem un acord

Divort cetateni romani cu domiciliul in strainatate

Divort cetatean strain

Sursa:http://blog.arpcc.ro/2013/11/custodia-copilului-in-angla-si-romania.html

Daca doriti sa solicitati un mediator din echipa noastra o puteti face apeland  unul din numerele de telefon afisate la datele de contact !

(Acest articol a fost citit de 202 persoane, 1 vizite astăzi)